Wie is Fleur?

Op deze pagina kun je het verhaal lezen hoe ik natural horsemanship instructrice ben geworden. Daarnaast kun je hier video’s  en foto’s vinden van mij en mijn paarden.

Wie ik ben?
Ik ben geboren in Brabant in 1989 in een niet-paarden familie. Toch zat de liefde voor paardrijden er al jong in. Zodra ik kon lopen, reed ik op onze kat en het duurde dan ook niet lang voordat ik mijn ouders vroeg om paardrijlessen. Na jaren rijden op een manege- en verschillende privé paarden wilde ik toch echt graag meer. Kerst 2005 kwam Cross Fire in mijn leven; mijn eerste eigen droom paard. Al snel bleek mijn droompaard eigenlijk een vuurspuwende draak te zijn. Na de nodige tripjes naar de eerste hulp besloot ik dat Cross niet berijdbaar zou worden en doopte ik hem tot wandelvriendje. Toch telkens na een paar weken op de grond begon het weer te kriebelen en stapte ik er met bibberende knieën weer op.

Gelukkig kwam daar eind 2007 een eind aan, toen ik voor het eerst over Parelli hoorde. Het duurde een tijdje om me thuis te voelen met de stick, touwhalster en de verschillende lijnen. Toch met vallen en opstaan vorderden we snel in het Parelli programma. En nadat ik voor het eerst een Parelli clinic had gevolgd wist ik het zeker, ik wilde meer leren!

In 2010 stapte ik in het vliegtuig naar Amerika. Ik leerde ontzettend veel in de vierweekse cursus de Fast-track; van op een savvy manier je paard vangen tot de complexe psychologie van het paard! In de winter van 2011 gingen mijn paard en ik voor drie maanden naar Frankrijk om daar voor een Parelli instructeur te werken. Daar had ik veel tijd om aan mijn eigen horsemanship vaardigheden te werken.

linda_at_plessis
In die zomer namen mijn paard en ik de boot naar Engeland om de Fast-track cursus nogmaals te doen. Dit was een fantastische ervaring en de versterkte de relatie met mijn paard enorm. In Engeland kregen wij ons Level 1, 2 en 3 certificaat en daarnaast ook Online Level 4. Wat een fijn gevoel om dat bereikt te hebben!

In de zomer van 2012 vertrok in naar Amerika om twaalf weken op de Parelli campus te studeren. Daar behaalde ik mijn status als 1 ster trainee instructeur en de aanbeveling voor een tweede ster. Van 2012 tot eind 2015 heb ik met veel plezier lesgegeven als Parelli instructrice. In 2016 maak ik me los van Parelli om mijn eigen invloed en kennis op mijn lesgeven te kunnen vergroten.

Mijn doel voor de komende jaren is om me te verdiepen in dressuur. Dressuur met de NH principes vind ik een prachtige sport en ik kan niet wachten om de puzzels die mijn paard en ik tegen zullen komen op te gaan lossen.

Daarnaast ben ik actief in het lesgeven van kinderen en volwassen, train en herstart ik paarden voor lesklanten, organiseer ik ponykampen in de zomer, train ik pony’s om deze via Ponylease te matchen met  familie’s en kinderen.

IMG_6644